In Memoriam - Jan Baudoin

24-7 Nieuws

Ons heeft het verdrietige bericht bereikt dat ons Lid van Verdienste Jan Baudoin woensdag jl. is overleden op de leeftijd van 85 jaar. Jan was een zeer vertrouwd gezicht op onze club. Als speler en later zeer trouwe supporter van Heren 1, maar ook vanwege zijn uitzonderlijke inzet op allerlei manieren voor onze club. 

Jan was Brigadegeneraal der Cavalerie, een cavalerist in hart en nieren, die zijn professionele kwaliteiten vanaf het eerste uur dat hij in 1991 lid werd, uitstekend wist in te zetten voor onze club. Onder zijn gezag als hoofd van de Barcommissie liep het clubhuis ordelijk en gesmeerd. Ook stond hij aan het hoofd van de Redactie en regelde later vanuit het Bestuur met strakke orde de bar en het clubhuis. Hij kende het complex als geen ander en onderhield alles van de verwarming en sproeiers tot zelfs aan de waterleidingen. Tevens heeft hij een grote rol gespeeld bij de verbouwing van het clubhuis. Toen hij onderdeel uitmaakte van de clubhuiscommissie toog hij jarenlang iedere maandag met zijn vrouw Loetje naar de Sligro, om inkopen te doen voor de bar, om vervolgens met een volgepakte auto terug te keren. Hij was zeer geliefd bij Nel, Jos en Toon, de medewerkers van onze club. 

Jan was goed in organiseren en een echte BourgondiĆ«r. Hij maakte van het jaarlijkse clubeten mosselpartijen en later ook aspergepartijen. We kennen Jan als een verbinder, gedreven, kritisch en rechtdoorzee. Met zijn bijzondere humor en tomeloze inzet heeft hij een grote bijdrage geleverd aan het reilen en zeilen van onze club, wat de reden is dat hij uiteindelijk tot Lid van Verdienste werd benoemd. 

Jan was zelf een enthousiaste en fanatieke keeper bij Veteranen L. en heeft zijn liefde voor hockey en voor onze club overgedragen aan zijn kinderen Monique, Haas en Baudewijn. Baudewijn is oud-speler van Heren 1, Monique heeft zelf in D2 gespeeld en is nu manager van Heren 1. Ook zijn kleinkinderen Sterre, Ole en Roosmarijn hebben in hun jeugd met veel plezier gespeeld op onze club. 

Wij zijn dankbaar voor alles wat Jan met zijn blauwe hart voor BH&BC Breda heeft betekend en wij koesteren onze herinnering aan hem. Wij wensen Loetje, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe met dit grote verlies. 


Het Bestuur van BH& BC Breda

Charlotte, Bas, Koert, Ellen, Noud, Barbara en Nienke

 
24-7-2023 In memoriam